26. november 2003 kell 11:09

Hyundai tehase asukoha konkurentsis jäi Tshehhi alla Poolale ja Slovakkiale

Suutmatus konkureerida konkurentide investeerimistingimustega kukutas Tshehhi Vabariigi autotootja Hyundai tehase asukoha konkurentsist.

Ajalehe Financial Times teatel Hyundai esimese Euroopa tehase asukohamaa konkurentsi on jäänud Poola ja Slovakkia. ?Me oleks pidanud vastu tulema tavalistest investeerimistingimustest erinevatele nõudmistele, mis ei vastanud ei Tsehhi seadusandlusele ega ka Euroopa Liidu reeglitele,? kommenteeris konkurentidele alla jäämist Tsehhi välisinvesteeringute agentuuri ZcechInvest juht Martin Jahn.

Hyundai valis 700 miljonit eurot (11 miljardit krooni) maksva mineva Euroopa tehase asukohamaadeks algselt 4 Kesk-Euroopa riiki (lisaks eelpoolnimetatutele ka Ungari). Tehas, kus asub tööle 3000 töötajat, hakkab valmistama 200 000 Hyundai ja Kia autot aastas. Kompanii esimese Euroopas asuva tehase asukoht valitakse välja veebruaris, ehitustööd algavad teises kvartalis ning kahk aastat hiljem peaks hakkama toodangut andma.

Hetkel kuum