Heidi Vihma • 27. november 2003 kell 22:00

Ilus ja kallis sushibaar

Sellele sushibaarile nimepanija on olnud hea huumorimeelega. Sushibaar nimega Silk ? kas tõesti kohalik väike kalake on inspireerinud trendikat söögikohta? Siiski, kuna menüüs ei olnud midagi ei silgust, räimest ega kilust, hakkasin arvama, et olen nime valesti tõlgitsenud ja lähtekeeleks on ilmselt olnud inglise keel ja tõlkes oleks see Siid. On ju seegi kaudselt Jaapaniga seotud ja mõneti vihjab luksuslikule materjalile ka sisekujundus. Igatahes jääb vaba valik minna kas silgu- või siidi-nimelisse sushibaari.

Sushi on teatavasti silmale kena ja kõhule kerge meeldiv väike suupiste. Kõhule isegi väga kerge, kui kulutatud rahasummat silmas pidada. Kaunis menüü aitab algajat sushisööjat suhteliselt vähe. Sushi, maki, temaki ja sashimi tähendus saavad ettekandjalt ükshaaval ära küsitud. Neptuni andide nimeline sushikomplekt kannab täiendnime De Luxe ja maksab 490 krooni. Kõige maitsvam and sellelt luksvaagnalt oli minu jaoks angerjasushi ja kõige veidram, kuigi mitte halb, kammkarbiga riisipätsike. Kammkarp oli ka oluline tegelane Fine de Clairi nime kandvas supis.

Lisaks erinevatele sushidele, makidele ja sashimidele pakutakse ka väikest valikut suppe, pearoogasid ning magustoite. Kreveti?a?lõkk oli ilus ja hea, ainult et kolm krevetti, olgugi et suured, pole siiski toit, mida pearoaks saab pidada. Eriti veel 120kroonist hinda arvestades.

Neile, kes raha eriti lugema ei pea, on Silk kindlasti tore leid ja meeldiv vaheldus ajaveetmiseks. Kaunis sisekujundus ja leebe muusika loovad eksootilisele toidule ja rahulikule vestlusele sobiva miljöö. Siinne söök ja jook on igaljuhul nautimist väärt.

Hetkel kuum