• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurem tuhin teise samba ümber läbi

  Möödunud kuul lõppenud kolmas teise sambaga liitumise voor tõi juurde ligi 141 000 uut liitunut, viies liitunute koguarvu üle 351 000. Kõikide märkide järgi on suurem liitumine sellega ühel pool.
  2002. aasta mai lõpuni kestnud esimeses liitumisvoorus sõlmis kogumispensionilepingu üle 37 000 inimese. Möödunud aasta oktoobri lõpuni kestnud teine liitumisvoor oli kõige aktiivsem, tuues süsteemiga liitunute ringi juurde ligi 170 000 inimest. Edaspidisel liitumistempol on kindlad piirid peal. Esiteks ei saa enam süsteemiga liituda üle 42aastased inimesed, sest rong on nende jaoks läinud. Teine veidi proosalisem põhjus on see, et potentsiaalsete liitjate hulk on lihtsalt väike. Ehkki eestlasi on 1,36 miljonit, püsib tööga hõivatute hulk ehk inimeste arv, kes võiksid teise pensionisambaga liituda, keskeltläbi 600 000 juures. Kõige stabiilsem kasv tuleb tulevikus kohustuslikest liitujatest. Praegu käivas neljandas liitumisvoorus peavad süsteemiga liituma 1985. aastal sündinud. Sellesse vanuserühma kuulub umbes paarkümmend tuhat inimest. Teine osa liitujatest võiks tulla veel 20?40aastaste hulgast, keda Eesti Statistikaameti andmeil on 370 000 ringis, kuid kellest on HEX Tallinna andmeil teise samba liitunud 183 000.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".