• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Muusikalistaar teenib etenduselt kuni 15 000 krooni

  Eestis etendunud suuremate muusikalide peaosatäitjad teenivad asjatundjate sõnul etenduse pealt kuni 15 000 krooni.

  Mitmete muusikalide loomisel kaasa löönud PNG Eventsi peaprodutsent Paavo Nõgene pidas reaalseks, et mõne suurema ning populaarsema muusikali puhul võib artisti teenistus ulatuda 10 000 ? 15 000 kroonini etenduse pealt, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Kindlasti on Eestis mõni selline artist, kes sellist tasu saab,? märkis Nõgene, rõhutades, et niisugustest suurusjärkudest saab rääkida just suure ja tugeva muusikali pearolli puhul.
  See, palju teenivad muusikalide peaosatäitjad oma rolli eest, sõltub mitmetest asjaoludest. ?See sõltub nii artistist kui ka osast. Samuti etenduste arvust ning prooviperioodi pikkusest,? selgitas Nõgene.
  Ka teine muusikalide tootja Mikk Purre ütles, et nimetatud suurusjärgud on õiged. ?Teatris arvestatakse tasu prooviperioodi eest ja tasu etenduse eest, millest tekib kokku üks summa. Kui me selle summa jagame etenduste arvuga, siis võib suurusjärk küll selline tulla,? ütles Purre. Väiksemate muusikalide puhul on hinnad Purre sõnul sellised, mida makstakse tavaliselt teatris ehk umbes tuhat-kaks kätte etenduse pealt. ?See on tavapärane taks,? lisas ta.
  Samas leiavad nii Nõgene kui ka Purre, et suurem eufooria muusikalide osas hakkab mööduma: välja on kujunenud teatrid, kes muusikale lavale toovad ning üldse kolivad muusikalid väiksematesse saalidesse, kus neid on võimalik kvaliteetsemalt publikuni tuua. Väiksematesse saalidesse kolimine toob aga tõenäoliselt kaasa ka mõningase piletihinna tõusu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.