Ülo Toomsalu • 28. november 2003 kell 6:10

EPL: Muusikalistaar teenib etenduselt kuni 15 000 krooni

Eestis etendunud suuremate muusikalide peaosatäitjad teenivad asjatundjate sõnul etenduse pealt kuni 15 000 krooni.

Mitmete muusikalide loomisel kaasa löönud PNG Eventsi peaprodutsent Paavo Nõgene pidas reaalseks, et mõne suurema ning populaarsema muusikali puhul võib artisti teenistus ulatuda 10 000 ? 15 000 kroonini etenduse pealt, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Kindlasti on Eestis mõni selline artist, kes sellist tasu saab,? märkis Nõgene, rõhutades, et niisugustest suurusjärkudest saab rääkida just suure ja tugeva muusikali pearolli puhul.

See, palju teenivad muusikalide peaosatäitjad oma rolli eest, sõltub mitmetest asjaoludest. ?See sõltub nii artistist kui ka osast. Samuti etenduste arvust ning prooviperioodi pikkusest,? selgitas Nõgene.

Ka teine muusikalide tootja Mikk Purre ütles, et nimetatud suurusjärgud on õiged. ?Teatris arvestatakse tasu prooviperioodi eest ja tasu etenduse eest, millest tekib kokku üks summa. Kui me selle summa jagame etenduste arvuga, siis võib suurusjärk küll selline tulla,? ütles Purre. Väiksemate muusikalide puhul on hinnad Purre sõnul sellised, mida makstakse tavaliselt teatris ehk umbes tuhat-kaks kätte etenduse pealt. ?See on tavapärane taks,? lisas ta.

Samas leiavad nii Nõgene kui ka Purre, et suurem eufooria muusikalide osas hakkab mööduma: välja on kujunenud teatrid, kes muusikale lavale toovad ning üldse kolivad muusikalid väiksematesse saalidesse, kus neid on võimalik kvaliteetsemalt publikuni tuua. Väiksematesse saalidesse kolimine toob aga tõenäoliselt kaasa ka mõningase piletihinna tõusu.

Hetkel kuum