30. november 2003 kell 22:00

Suvila

Ruumiprogrammi ja kapitaalsuse poolest on tegu muidugi eramuga.Tellija peres oli neli inimest ? ema, isa, laps ja vanaema.

Maja esimesel korrusel on talveaiaga elutuba, köök, kabinet, magamistuba, basseiniruum. Basseiniruumis on 5× 15 m bassein, ruumi pikemad seinad on avatavad, nii et tekib päris mõnus katusealuste terrasside võrra suurenenud pind. Elamu teisele korrusele pääseb treppi mööda või liftiga. Liftihall on elutoa õhuruumi avanevaks siserõduks. Teisel korrusel on kolm magamistuba, igal oma garderoob ja du?i või vanniga sansõlm. Keldrikorrusel on tähtsaim baarinurga ja raamatukoguga piljardisaal, lisaks pisibasseiniga soome saun, tehnilised ja majapidamisruumid.

Maja lihtne arhitektuur ei haakunud ümbruskonnas vohava ?lossiarhitektuuriga? mitte üks raas, kuid kuna krundid olid küllalt suured (u 8000 m²) ja iga krundi ümber vähemalt kolme meetri kõrgune läbipaistmatu plankaed, siis häirivat koosmõju praktiliselt ei olnud ? iga maja elas omaette tsoonis.

Elamu sisekujunduses domineerivad heledad värvitud seinad, traditsiooniline kalasabamustris tammeparkett. Mööbli ja kaminate valikul meie nõu ei vajatud.

See projekt on EV autorikaitse objekt. Projekti kopeerimine ja kasutamine mistahes vormis on autori kirjaliku nõusolekuta keelatud.

Autor: Toomas Kivi

Hetkel kuum