Ülo Toomsalu • 1. detsember 2003 kell 5:40

EPL: SLK konkursil osalemisest loobumas

Saaremaa Laevakompanii (SLK) juhtkond sai kätte Londonis asuvalt partnerilt praamikonkursi lepingust tulenevate riskide analüüsi, mis oli väga kriitiline.

On väga tõenäoline, et just sel põhjusel loobub SLK konkursil osalemisest, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Meie Londonis asuva kindlustaja poolne hinnang oli väga kriitiline. Sellega oli meil pool loobumisotsusest juba tehtud. Teine pool on meie enda risk ja see on taluvuspiiri lähedal,? ütles Saaremaa Laevakompanii nõukogu liige Aivar Jõgi. Kuigi SLK on tehniliselt valmis pakkumist esitama, tehakse lõplik otsus esmaspäeva ennelõunaks.

SLK on ka ise teinud väga põhjaliku pakkumise kutsedokumentide ja lepingu analüüsi. Seal on ühe punktina kirjas lepingus toodud tingimuste aktsepteerimine pakkumise tegemisel ja välistatud on nende muutmine hilisemate läbirääkimiste käigus.

?Seal on mustvalgelt kirjas, et jääolud ja muud rasked ilmastikutingimused ei ole force majore.? Negatiivse stsenaariumi korral otsib SLK Jõgi sõnul võimalusi koostööks teiste pakkujatega, leidmaks rakendust oma 11 parvlaevale ja meeskonnale.

<pilt2#fotod/Eesti_linnad/Laanemaa/Rohukyla sadamas2_julia.jpg#600#389#Praamid Rohuküla sadamas>

Hetkel kuum