• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaasik jäi Rahva Raamatu kaubamärgist ilma

  Rahva Raamatu nimele on esitatud kolm kaubamärgi taotlust. Esmalt esitas taotluse Peep Pihlak ning vaevalt seitse päeva hiljem Advokaadibüroo V.Kaasik & Co.
  Huvitav on aga, et nii Kaasik kui Pihlak taotlesid kaubamärki kaubaklassis 16, kuhu kuuluvad mitte müügitegevus, vaid hoopis sellised kaubad nagu paber ja papp, trükised ja õppematerjal ning kirjatarbed. Kaubamärgiseaduse järgi on sellise kaubamärgi omanikul üsna raske keelata sama märgi kasutamist raamatukaupluse nimena.
  Patendivoliniku Mart-Enn Koppeli sõnul oli Pihlaku ja Kaasiku esimesed kaubamärgitaotlused veidrad seetõttu, et kauplus Rahva Raamat on olemas, ühtegi kaupa, mida tähistataks sõnadega Rahva Raamat, aga pole olemas. Seega on kaks võimalust ? kas taotlejad (mõlemad korraga) soovivad sellised kaubad turule tuua või eksisid nad lihtsalt taotluse esitamisel.
  Pihlak sai sellest veast hiljem aru ? võimalik, et tänu konsulteerimisele patendivolinikuga ? ning lisas kaubamärgi taotluse ka klassis 35, kuhu kuuluvad muu hulgas jaemüügiteenused, mida raamatute müük sisuliselt on.
  ?Et Pihlak hiljem veel teise taotluse esitas, sunnib tõenäolisemaks pidama seda, et mõlemad eksisid teadmatusest. Et advokaat sama vea tegi, näitab, et kaubamärgid ei ole nii elementaarne valdkond, millega iga advokaat hakkama saaks,? nentis Koppel.
  See, kes taotles kaubamärki varem, selle ka saab. Seega on Pihlakul eelisõigus nii klassis 16 kui ka 35.
  Advokaat Viktor Kaasiku sõnul polnud neil andmeid, et Rahva Raamatu nimele on juba kaubamärgi taotlus esitatud. Hiljem aga selgus, et AS Rahva Raamat oli nädal enne meid selle siiski esitanud. ?Mingit konflikti ega vaidlust ei ole. Jäime taotlusega lihtsalt hiljaks,? nentis Kaasik. ?Eesmärk oli, et keegi teine ei hakkaks Rahva Raamatu nimel kaupu või teenuseid turule tooma ja kuna nüüd on taotlus esitatud, on kõik korras,? lisas Kaasik.
  Kaubamärgi ekspertiis patendiametis kestab tavaliselt umbes 12-18 kuud ning kui patendiamet on teinud otsuse, võib selle vaidlustada tööstusomandi apellatsioonikomisjonis. Seda otsust saab vaidlustada juba kohtus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
USA tarbijakulutused detsembris langesid
Täna avaldatud Tööministeeriumi majandusandmetest selgub, et USA tarbijakulutused langesid detsembris 0,6%, viidates majandus taastumise aeglustumisele, vahendab Reuters.
Täna avaldatud Tööministeeriumi majandusandmetest selgub, et USA tarbijakulutused langesid detsembris 0,6%, viidates majandus taastumise aeglustumisele, vahendab Reuters.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Valitsus kavandab kaugküttele lisatoetust
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.
Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva energiahindade toetuspaketiga jäeti unarusse kaugküttega majapidamised, mis moodustavad kodudest poole. Nüüd hakkab valitsus tekkinud vajakajäämist lappima.