Ülo Toomsalu • 1. detsember 2003 kell 5:58

PM: Paldiski tühistas ebaseadusliku planeeringu

Paldiski linnavolikogu otsustas kehtetuks tunnistada maastikukaitsealale kavandatud detailplaneeringu, et vältida kohtuvaidlust keskkonnainspektsiooniga.

Vaidlus tekkis 22-hektarise maa-ala pärast, mis asub Pakri poolsaare läänekalda looduskaunil pankrannikul poolenisti maastikukaitsealal. Esialgselt kavatseti sinna ehitada 68 ühekorruselist eramut, kirjutab Postimees.

Paldiski volikogu möödunudnädalane otsus oli keskkonnainspektsioonile tänavu juba mitmes võit - vaid paar kuud tagasi tühistas samalaadse rannakaitsevööndisse tunginud planeeringu naabervald Keila.

Keskkonnainspektsiooni juhtivinspektor Toomas Liidja ütles, et tänavu on inspektsioon viiel-kuuel korral võitnud seadust rikkunud kohaliku omavalitsuse. Inspektsioon on lõpetanud seadusrikkumised kohtus või ettekirjutusega. Vaid ühel korral kummutas kohus inspektsiooni ettekirjutuse.

Pärast planeeringu tühistamist tuleb Paldiski linnal otsustada, kas kõnealusel krundil elamuehitusest loobuda või alustada uut seadusekohast planeeringu menetlust.

Paldiski linnapea Kaupo Kallas ütles, et volikogu järgis keskkonnainspektsiooni ettekirjutust, mille alusel oli volikogu Majaka tee 14 detailplaneeringut kehtestades mitut seadust rikkunud.

Samas kinnitas linnapea, et linn ei loobu elurajooni ehitamise kavast ning jätkab planeeringu menetlust sealt, kust keskkonnainspektsioon puudused leidis. «Linn peab kasvama, maksujõulisi inimesi juurde tulema. Selle projektiga on juba palju vaeva nähtud ja raha kulutatud,» leidis Kallas. «Kurb, kui sellega läheb nagu Saaremaa süvasadamaga.»

Hetkel kuum