Ülo Toomsalu • 2. detsember 2003 kell 6:05

EPL: Estonian Air kärpis reisijate puudusel äriklassi kohti

Estonian Air on vähendanud klientide huvi puudumisel lennukites äriklassi istmeridade arvu, lisades istmeridu turistiklassi.

Lennufirma pressiesindaja Epp Alatalu tõdes, et Estonian Air on kõikidesse oma lennukitesse sellel suvel lisanud ühe istmerea. ?See tehti peamiselt äriklassi istmeridade vähendamise arvel, kuuelt neljale, seoses nõudluse vähenemisega äriklassis reisimise vastu,? ütles Alatalu.

Äriklassi istmed ja ridade vahed olid laiemad, seega sai nende arvel turistiklassi kohti juurde teha. Turistiklassi reavahe on valdavalt jäänud samaks, 32 tolli (81,28 cm), ja ainult lennukisalongi tagumistes ridades on istmete vahe 31 tolli (78,74 cm), kirjutab Eesti Päevaleht.

?Enamik Euroopa lennufirmasid kasutab Euroopa siselendudel turistiklassis reavahet 30-31?, low-cost carrierid (odavlennufirmad ? toim), tellimuslendudele orienteeritud lennufirmad isegi 28-29,? märkis Alatalu.

Alatalu kinnitusel ei muuda väiksem reavahe lennusõitu ohtlikumaks, kuigi pikemad reisijad ei saa täpselt täita ohutusnõuet, kui lennukis soovitatakse ohu korral käed pea peale panna ja istmevahesse kummarduda.

Hetkel kuum