Tõnis Arnover • 3. detsember 2003 kell 9:56

Jaapani suurfirma juht vahistati, kuna käskis jälgida ajakirjanikku

Jaapani tarbimislaenufirma Takefuji nõukogu esimees vahistati, sest oli korraldanud firmast kriitiliselt kirjutanud ajakirjaniku telefoni pealtkuulamise.

Takefuji kaks endist töötajat olid juba varem vahistatud ajakirjanik Shunsuke Yamaoka korterisse pealtkuulamisseadmete paigaldamise pärast. Nende tunnistuse põhjal, et nad olid seda teinud Takefuji asutaja ja nõukogu esimehe Yasuo Takei käsul, arreteeriti nüüd ka firmajuht.

Skandaali tõttu on Standard Poor?s alandanud Takefuji pikaajalist krediidireitingut, mis võib tekitada firmale probleeme klientidele uute laenude andmisel. Kuid analüütikud siiski ei usu, et firma võiks maine tõsise kahjustamise tõttu tegevuse lõpetada, kirjutab Financial Times.

Takei perekonnale kuulub 23% Takefuji aktsiatest. Raskustele vaatamata on Takefuji jätkuvalt üks Jaapani edukamaid krediidifirmasid. Oma selle aasta kasumi kasvuks prognoosib Takefuji 27%.

Hetkel kuum