Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõukad investorid loobuvad avatud investeerimisfondidest

  Jõukad investorid loobuvad avatud investeerimisfondidesse investeerimisest teiste varade kasuks, kirjutab ajaleht The Wall Street Journal.

  Chicagos asuva konsultatsioonifirma Spectrum Group poolt läbi viidud uuringu kohaselt kahanes rikaste investorite, kelle vara ületab 5 miljonit dollarit (65 miljonit krooni), investeeringute osatähtsus avatud investeerimisfondidesse 6 protsendini varade mahust võrrelduna 11 protsendiga 2001. aastal. Fondid on ühed vähempopulaarsemad investeerimisobjektid ületades ainult aktsiaoptsioone ja piirangutega aktsiaid, mille osatähtsus portfellis on vaid 3 protsenti.
  Spectrumi presidendi George Walperi sõnul on fondidest loobumisele kaasa aidanud tehingute ebaõige ajastatus, ebaseaduslikud tehingud järelkauplemise ajal ja muud fondidega seotud skandaalid.
  Rikkad investorid paigutavad järjest enam raha varadesse, mis tõotavad suuremat tulusust nagu hallatavad portfellid, mille osatähtsus on kerkinud 13 protsendilt 26le või turvalised finantsinstrumendid, nagu näiteks hoiusertifikaadid. Uuringu kohaselt on rikaste investorite portfellis kasvanud aktsiate või võlakirjade osatähtsus 31 protsendini võrrelduna 26 protsendiga ning alternatiivsetesse varadesse investeerimine on kasvanud ühe protsendipunkti võrra 9 protsendini.
  67 protsenti küsitletutest kavatseb lähima 12 kuu jooksul investeerida aktsiatesse, 22 protsenti kinnisvarasse ja 33 protsenti fikseeritud tuluga varadesse. Avatud investeerimisfondidesse investeerimise peale isegi ei mõelda, lausus George Walper.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.