Raivo Sormunen • 4. detsember 2003 kell 22:00

Meeleolu muutus börsil rõõmsaks

Kuigi kauplemine oli eile Tallinna börsil viimaste päevade vaiksem, võis meeleolu pidada terve põhinimekirja osas igati rõõmsameelseks.

Eesti Telekomi aktsia, millel ING tõstis reitingu ?müü? pealt ?hoia? peale, kosus 2,5 protsenti ning jõudis viimase poole kuu kõrgeima, 102,80 krooni tasemeni. Hollandi investeerimispanga sõnul toetab väärtpaberi hinda see, et firma suuromanik TeliaSonera võib aktsiaid lähimas tulevikus väikeaktsionäridelt välja osta.

Harju Elektri aktsia tõusis veidi enam kui poolesaja tuhande kroonise tehingu tulemusena 108,74 kroonini ehk vaid poole krooni kaugusele oma rekordilisest sulgemistasemest.

Väärtpaberi tõusu võib pidada mõnevõrra üllatuslikuks, sest firma bilanssi kuuluvad PKC Groupi aktsia langes Helsingi börsil Tallinna börsi sulgemisajaks ligikaudu ühe euro jagu. Arvestades, et Harju Elektrile kuulub üle 600 tuhande PKC aktsia, kaotas firma päevaga sisuliselt 9,5 mln krooni ehk 1,75 krooni aktsia kohta.

Hansapanga aktsia lõpetas juba kuuendat päeva järjest omadega plussis. Tõusutempo samas mõnevõrra rauges. Väärtpaberi sulgemishinnaks jäi 316,06 krooni ja tõusuprotsendiks 0,5 protsenti.

Sammu läks päevaga edasi Norma aktsia, sulgudes 98,57 kroonil ehk 1,6 protsenti kolmapäevast sulgemistasemest kõrgemal. Tegemist on aktsia kõrgeima sulgemistasemega pärast 15. oktoobrit, mil firma avaldas oma nõrgad kolmanda kvartali majandustulemused.

Hetkel kuum