Raivo Sormunen • 4. detsember 2003 kell 22:00

Nokia ühendab nüüd ka investor Toomast

Ehkki investor Toomase portfelli kuulub juba kolm Helsingi börsil noteeritud väärtpaberit, ei võta ta Nokia ostmist kui Soome ettevõttesse investeerimist. Tegemist on eelkõige maailma suurima mobiiltelefonide tootjaga, mis hoolimata lõputust kärast suudab oma turuosa tasa ja targu kasvatada.

Kokku ostis Toomas sel kolmapäeval 250 aktsiat hinnaga 15,06 eurot tükk. Esialgse kalkulatsiooni kohaselt kulus otseselt ostuks 3765 eurot ja tehingutasudeks 21,6 eurot. Kokku seega 59 428 krooni.

Nokia suurt tutvustamist ei vaja. Firmal on väga kõva omakapitali tootlus (ligi 30%). Tegemist on reguraalse dividendimaksjaga, millel on positiivne rahavoog ning suhteliselt väike võlakoormus. Võrreldes konkurentidega on Nokia aktsia alahinnatud. Väärtpaberi praegune turuhind on sealsamas, kus 2003. aasta algul.

Nokia halvaks küljeks peetakse tugevat konkurentsi ja alanenud mobiiltelefonide hindu, mille tõttu firma käibe kasvul on piir ees. Sellega aga peamised mured lõppevad.

Veidi muudest mõtetest.

Toomas on mõelnud Bally Total Fitness aktsiate müügist. Paraku on õige aeg maha magatud. Aktsiaid oleks pidanud rahaks tegema juulis-augustis, mil väärtpaber tegi väikeseid tippe ja dollar maksis märksa enam kui täna. Õnneks pole aktsiate osakaal Toomase portfellis kunagi suur olnud.

Toomas mõtleb endiselt ka China Telekomi aktsiatest, mille ostusoovist ta rumala peaga naisele rääkis ning seetõttu ost ka sooritamata jäi. Erinevalt abikaast on Toomasel tulevasse maailmavalitsejasse Hiinasse tugev usk.

Toomase portfellis avaldas viimasena oma kvartalitulemused Rakentajan Konevuokraamo. Tulemusse suhtusid investorid neutraalselt.

Eile tuli positiivne uudis veel Tulikivilt, mille erakorralisel koosolekul kinnitati ära, et iga aktsia kohta makstakse veel 2003. aastal 1,25 eurot erakorralisi dividende ja pärast asendatakse iga aktsia viie uue vastu.

Hetkel kuum