Tõnis Oja • 7. detsember 2003 kell 22:00

Kas börsil on jõuluralli alanud?

Tallinna börsil jätkus reedel mõõdukas hinnaralli. Kerkisid kõikide kaubeldud väärtpaberite hinnad, välja arvatud Kalev. Äripäeva indeks kerkis neli, Hansapanga aktsia seitse järjestikust päeva. Kõikide märkide järgi võib oletada, et börsil hakkab nn jõuluralli. Detsembrit loetakse tavaliselt heaks kuuks. Nii on see vähemalt USAs.

Kalevi aktsia hind langes tänu ühele 100 aktsia suurusele tehingule 1,96 protsendi võrra 38,96 kroonile.

Suurima, 5,08protsendilise tõusu tegi Saku õlletehase aktsia, mis juba teist korda sel nädalal lõpetas ülalpool 90 krooni taset. Tõsi, nagu Tallinna börsile reeglina kohane, piisas hinnatõusuks vajalikuks tõusuks vaid 350 aktsiast ehk veidi üle kolmekümnest tuhandest kroonist.

21 miljoni kroonise käibega oli kõige enam kaubeldav taas Hansapanga aktsia, mis kallines 0,74 protsenti, 318,74 kroonini. Baltimaade juhtpanga aktsia on kallinenud juba seitsmendat järjestikust päeva ja seda kokku pea 33 krooni võrra. Kui veel mõni aeg tagasi olid kohalikud analüütikud Hansapanga aktsia väljavaadete suhtes pessimistlikud, siis detsembri alguses olid nad peaaegu et ümbersündinud. Reedel tõstis aktsia soovitust ja hinnasihti Ühispank, nädala alguses tegi seda investeerimispank Suprema.

Tehingute arv oli kõige suurem börsi teisel juhtivaktsial, Eesti Telekomil (35), mille hind kerkis kolmandat järjestikust päeva. Seekord oli hinnatõusuks 1,22 protsenti 104,05 kroonini.

Hetkel kuum