7. detsember 2003 kell 22:00

Lõuna-Eesti mööblitööstusketist käib üle pankrotilaine

Septembri algul pankrotistunud mööblifirma OÜ Ruusa Furniture pankrotihaldur Heli Peetsman esitas eelmisel nädalal Valga maakohtusse pankrotiavalduse, milles palub välja kuulutada mööblitööstusketti kuuluva OÜ Pinus AU pankroti. Tõrvas asuv Pinus AU on Ruusa Furniturele võlgu üle 0,6 miljoni krooni.

?Kuna seadmed ja kaubad liikusid teistesse ketti kuuluvatesse firmadesse läbi Ruusa Furniture ning kontsernisiseselt tehingute eest ei arveldatud, on kontserni teised ettevõtted meile kokku võlgu 4,7 miljonit krooni,? põhjendas Peetsman nõuete esitamise vajalikkust.

Mööblitööstusketti kuulunud Põlvamaa firma OÜ Himma Furniture pankrotistus 30. oktoobril. Himma Furniture on Ruusa Furniturele võlgu 2,5 miljonit krooni.

Mööblitööstusketi emafirma on offshore-firma taha peituv OÜ Universal Wood Corporation, mida on esindanud vandeadvokaat Tõnu Tuulas.

Kinnitamata andmeil on mööblitööstusketi peamine omanik Taani hulgimüügifirma DanGarden Aps. Taani mööblit vorpivas tootmisketis oli viis tegutsevat firmat. Tootmist jätkavad praegu pankrotiohus olev Pinus AU ja Mõisakülas asuv Puidutööde OÜ. Pankrotistunud Ruusa Furnitures jätkub töö osalise tööajaga.

Heli Peetsmani kinnitusel ei õnnestunud tal esimesel enampakkumisel müüa Ruusa Furniture tervikvara. ?Huvilisi oli ligi kümme, kuid kõiki ehmatas 7 miljoni krooni suurune alghind,? rääkis Peetsman.

Ta kuulutab järgmisel nädalal välja uue enampakkumise alghinda määramata.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum