• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti on IT-arengus Ida-Euroopa lipulaev

  Eesti on IT-arengult maailmas 25. ja Ida-Euroopas 1, kohal olev riik.

  Maailma Majandusfoorum avaldas raporti, mis seab riigid IT-sektori arengutaseme põhjal pingeritta. Eesti saavutas 102 maailma riigi konkurentsis 25. koha, mis on Ida-Euroopa riikide seas kõrgeim, kirjutas Eesti Päevaleht.
  IT-guru Linnar Viigi sõnul näitab korrapäraselt avaldatav raport seda, mida Eesti ja tabelit juhtivad riigid on teinud paremini või halvemini IT-sektori arendamise vallas.
  «25. koht ei tähenda maailma tippu, kuid näitab, et liigume seltskonnas, kus ülesanded on komplekssemad,» rääkis Viik. «Siin ei panda enam pelgalt arvuteid üles ega veeta kaableid, siin seltskonnas arendatakse teenuseid ning luuakse inimestele lisaväärtust.»
  Eesti edasine areng regiooni IT-liidrina sõltub Viigi hinnangul suuresti sellest, kuidas tehakse koostööd Põhja-Euroopaga.
  «Meie pangandus-, telekomi- ja infotehnoloogia sektorid on Skandinaaviaga tihedalt integreerunud, kuid küsimus on selles, kuidas ka ülejäänud majanduse struktuuri väärtusahelasse kaasa kiskuda,» ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Leedole esitati süüdistus miljonite kantimises ja võltsimises
Ärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii (SLK) juhtidele esitati süüdistus ettevõtte tühjaks kantimises ja pankrotimenetluse üle kontrolli saavutamise katses.
Ärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii (SLK) juhtidele esitati süüdistus ettevõtte tühjaks kantimises ja pankrotimenetluse üle kontrolli saavutamise katses.