Gea Velthut-Sokka • 10. detsember 2003 kell 6:51

Eesti on IT-arengus Ida-Euroopa lipulaev

Eesti on IT-arengult maailmas 25. ja Ida-Euroopas 1, kohal olev riik.

Maailma Majandusfoorum avaldas raporti, mis seab riigid IT-sektori arengutaseme põhjal pingeritta. Eesti saavutas 102 maailma riigi konkurentsis 25. koha, mis on Ida-Euroopa riikide seas kõrgeim, kirjutas Eesti Päevaleht.

IT-guru Linnar Viigi sõnul näitab korrapäraselt avaldatav raport seda, mida Eesti ja tabelit juhtivad riigid on teinud paremini või halvemini IT-sektori arendamise vallas.

«25. koht ei tähenda maailma tippu, kuid näitab, et liigume seltskonnas, kus ülesanded on komplekssemad,» rääkis Viik. «Siin ei panda enam pelgalt arvuteid üles ega veeta kaableid, siin seltskonnas arendatakse teenuseid ning luuakse inimestele lisaväärtust.»

Eesti edasine areng regiooni IT-liidrina sõltub Viigi hinnangul suuresti sellest, kuidas tehakse koostööd Põhja-Euroopaga.

«Meie pangandus-, telekomi- ja infotehnoloogia sektorid on Skandinaaviaga tihedalt integreerunud, kuid küsimus on selles, kuidas ka ülejäänud majanduse struktuuri väärtusahelasse kaasa kiskuda,» ütles ta.

Hetkel kuum