• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordea eluasemelaenude turuosa Eestis 11,5%

  Eraisikutele väljastatud eluasemelaenude maht ja turuosa jätkavad kasvu. Nordea Panga turuosa eluasemelaenudes oli Eestis käesoleva aasta III kvartali lõpus 11,5%. Äriühingutele antud laenudes oli turuosa 10,1% ja kohalikele omavalitsustele antud laenudes 36,2%. Nordea Panga varade maht 30. septembri 2003. aasta seisuga oli 7,5 miljardit krooni, kasvades kvartali jooksul 12%. Aasta jooksul on varade mahu kasv olnud 22%.
  30. septembri seisuga ületas Nordea Panga laenude maht 6 miljardi krooni piiri. Laenude mahu kasv III kvartalis oli 10% ja 12 kuu kasv oli 53%. Äriühingutele antud laenude maht kasvas kvartali jooksul 10% ning aasta jooksul 29%. Äriühingutele antud laenude kogumaht ületas 2 miljardi krooni piiri. Eraisikutele väljastatud laenude maht kasvas kvartaliga 20 %, 12 kuu kasv oli 132%. Eraisikutele antud laenude kogumaht ületas 1,5 miljardi krooni piiri. Kohalikele omavalitsustele väljastatud laenude maht kasvas kvartaliga 3%, aastane kasv oli 59%, olles 810 miljonit krooni. Nordea Panga hoiuste kogumaht kasvas 3%, 2,9 miljardi kroonini. Äriühingute hoiused vähenesid 4%, eraisikute hoiused püsisid muutumatutena.
  Nordea Pank Eesti on Soome Nordea Panga filiaal ja kuulub Põhjamaade suurimasse finantskontserni Nordea AB. Lisaks kuuluvad kontserni veel Nordea Bank Norge, Nordea Bank Sweden ja Nordea Bank Danmark ning kindlustusfirmad Vesta, Livia ja Nordea Life ning pankade liisingu, kinnisvara ja väärtpaberitega tegelevad tütarettevõtted. Nordea kontsern tegutseb kuues ärivaldkonnas: jaepangandus, korporatiivpangandus, varahaldus, investeerimispangandus, elu- ja pensionikindlustus ning varakindlustus.
  1999. a aprillis loodi kontserni koosseisus Baltikumi ja Poola Regionaalpank, mille osa on ka Eesti filiaal. 1998. a sügisel avas uksed esimene kontor Riias ja 2000. a laieneti ka Leedusse. Poolas tegutseb Nordea Bank Polska. Baltimaades on esindatud jae- ja korporatiivpangandusharu, Eestis vähemal määral ka varahaldus. Nordea on lisaks Põhjamaadele ning Baltikumile ja Poolale, mida kõike üheskoos loetakse koduturuks, esindatud veel 18 riigis maailmas.
  Nordea Pank Eesti
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karl-Eduard Salumäe: teenindaja töö õpetab inimeste kohta nii mõndagi. Paraku mitte üksnes head
Kui sa oled nooruses teenindajana töötanud, siis tõenäoliselt on sulle tuttav olukord, kus sulle ea poolest vanemaks või vanavanemaks sobiv inimene käitub sinuga otse öeldes nagu täielik jobu, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Kui sa oled nooruses teenindajana töötanud, siis tõenäoliselt on sulle tuttav olukord, kus sulle ea poolest vanemaks või vanavanemaks sobiv inimene käitub sinuga otse öeldes nagu täielik jobu, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohommikus: kõrgharidusest, tööjõust ja e-residentsusest
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Haruldaste metallidega tegelev NPM Silmet saab maksed Venemaaga toimima
Sõja mõjul lõpetasid SEB ja Swedbank maksete teenindamis idasuunal, mistõttu oli Ida-Virumaal haruldaste metallidega tegeleva NPM Silmet OÜ tegevus häiritud. Nüüd on aga alternatiiv leitud ja materjalitarne Vene ettevõtetega jätkub.
Sõja mõjul lõpetasid SEB ja Swedbank maksete teenindamis idasuunal, mistõttu oli Ida-Virumaal haruldaste metallidega tegeleva NPM Silmet OÜ tegevus häiritud. Nüüd on aga alternatiiv leitud ja materjalitarne Vene ettevõtetega jätkub.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.