11. detsember 2003 kell 22:00

Üks teistmoodi näitus

Dagmar Kase, olles avastanud Melissa Ulto fotod, kirjutas talle. Peagi selgus, et hoolimata nende vahel olevast füüsilisest kaugusest ? Kase Tallinnas ja Ulto New Yorgis ? ei ole nad vaimselt teineteisest kaugel. Samalaadne lugu on Enrico Glereaniga, kellega Kasel on varasema koostöö kogemus, mille põhjal ta kutsuski kunstniku projektile muusikat looma.

See on kahe drastiliselt erineva geograafilise ja kultuurilise taustaga tüdruku, Dagmari ja Melissa suureks kasvamise lugu läbi ühiskonnas valitsevate mõjutuste, käskude ja keeldude. Näitusel on ühendatud kolm sõna ? mäng, meelelahutus ja teater. Vaatajale on loodud visuaalne interaktiivne mäng, mis kasutab ajaloolisi mälupilte, värve, esemeid, fotosid, tekste ja helisid. Külastajad asetatakse kõige keskpunkti, et nad saaksid mängida kahele mängijale mõeldud mängu ?2 girls growing out of their bra?. ?Mäng räägib survelaadsest mõjutamisest või mõjust, mida me igal eluhetkel kogeme, meie otsustest, millel laseme mõju avaldada ja sellest, et meie olemust ei saa tegelikult peale meie endi keegi muuta,? sõnab Kase. Varugem aega ja osalegem multimeediaprojektis. Vaataja igast sõrmeliigutusest sünnib uus visuaalne kujund, tundkem rõõmu oma loomisjõust!

Autor: Tiina Kolk

Hetkel kuum