Peeter Raidla • 12. detsember 2003 kell 11:20

Alaküla: Savisaar ja Ninnas ei saa autokompensatsiooni

TV3 saatis Tallinna linnakantselei avalike suhete teenistuse direktor Allan Alaküla pikalt, kui see soovis kommenteerida uudist linnaisade palgatõusust.

Telekanal TV3 keeldus avaldamast vastulauset eile seitsmestes uudistes ilmunud avaloole, mis esitas Tallinna linna juhtide ja ametnike aadressil süüdistusi. Alaküla lubas selle peale TV3 avaliku sõna nõukogusse kaevata.

Alaküla pidas ambitsioonikaks TV3 eilsetes uudistes kõlanud väidet, et Tallinna linnajuhid on seni saanud kummalisi ja kahtlase väärtusega lisatasusid ning sama süsteem jäävat lokkama ka järgmisel aastal. Konkreetsemalt käis jutt puhkusetoetustest ja autokompensatsioonist.

Puhkusetoetuse maksmises pole aga midagi erakordset, mida näitab kasvõi seik, et seda makstakse ca 95% avaliku sektori asutustes ning enamasti ühe ametipalga ulatuses, leiab Alaküla.Midagi kahtlast polevat Alaküla sõnul ka autokompensatsioonis, sest ajakirjandus on sedagi teemat ammendavalt käsitlenud. Üldiselt on teada, et Tallinna linnavalitsuse liikmeist ei saa autokompensatsiooni linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Toivo Ninnas, teised kabineti liikmed saavad 6000 krooni. Ametiautosid neil pole.Kõik Tallinna linnaametnikud saavad ka 500 krooni kooliaasta algul iga koolimineva lapse kohta (kuigi linnapea mullu sellest loobus). Ka see on palgakorralduses ette nähtud ning midagi eriskummalist pole siingi.Rohkem avalikke ega varjatud lisatasusid pole praegustele linnavalitsuse liikmetele makstud ega maksta ka järgmisel aastal, kinnitas Allan Alaküla.

Hetkel kuum