• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  General Motors leidis aastaga oma pensionifondi lisaks 20 mld dollarit

  General Motors teatas, et 2003. aasta alguses 19,3 mld dollariga alafinantseeritud töötajate pensioniplaan on aasta lõpuks pea täielikult kaetud.

  Aasta alguses 19,3 mld dollariga (247 mld krooni) alafinantseeritud General Motorsi <GR#US.GM> töötajate pensioniplaan oli suureks mureks nii Wall Streeti analüütikutele kui ka autotootja aktsiale, kirjutab uudisteagentuur AP.
  Maailma suurim autootja teatas möödunud reedel, et firma on sel aastal kaasanud pensioniplaani rohkem kui 14 mld dollarit ja lisab aasta lõpul pärast tütarettevõtte Hughes Electronics müüki sinna veel 4,1 mld dollarit.
  ?Pensioniteema on olnud meile terve selle aasta suureks teemaks,? ütles firma finantsjuht John Devine analüütikute kohtumisel.
  ?Täna on meil teile hea meel teatada, et me oleme oma pensioniplaani finantseerimisega sel aastal teinud edusamme,? ütles Devine.
  Autotootjad ja teised USA suurkorporatsioonid on võidelnud viimasel ajal kasvava pensionidefitsiidiga, mille taga on kokku kuivanud investeeringutulud ja uuete pensionilejääjate lisandumine.
  General Motors loodab maksude-eelsed pensionikulud kahanevad järgneval aastal 2,6 mld dollarilt 1,5 mld dollarini. Samuti ootab autotootja, et firma ei pea vähemalt kuni 2010. aastani enam lisaraha pensioniplaanidesse panustama.
  General Motorsil on USAs umbes 160tuhat töötajat.
  General Motors aktsia sulgus möödunud reedel New Yorgi börsil 49,79 dollaril ehk viimase aasta kõrgeimal tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Tallinna linnaettevõtte juhatuse liige sai süüdistuse
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.
Äsja kohtusse saadetud Saaremaa Laevakompanii kriminaalasjas sai teiste seas süüdistuse ka ettevõtte nõukogusse kuulunud Lennart Viikmaa, kes viimased aastad on olnud ametis Tallinna Linnatranspordi juhatuses.