15. detsember 2003 kell 10:23

Nafta hind reageeris Saddam Husseini kinnivõtmisele 2,5protsendilise langusega

Nafta hind reageeris Saddam Husseini kinnivõtmisele 2,5protsendilise langusega, teatab uudisteagentuur Reuters.

Hinnalangus baseerub ootustel, et sabotaazhid naftaväljadel hakkavad kahenema ning Iraak hakkab järjest enam naftat eksportima. Iraagi riikliku naftamüügi organisatsiooni SOMO juhi Shamkhi Faraj sõnul võimaldab Saddami kinnivõtmine alustada eksporti põhjas asuva Kirkuti naftaväljalt, sest tema pooldajaid jääb järjest vähem, ning piirkonna julgeolekut on lihtsam kindlustada.

Praegu ekspordib Iraak naftat lõunasadamate kaudu 1,5 miljonit barrelit ööpäevas. Naftaminister Ibrahim Bahr al-Uloumi sõnul kavatsetaks järgmise aasta esimese kvartali lõpuks eksporti suurendada 2 miljoni barrelini ööpäevas.

Iraak on naftavarude poolest Saudi Araabia järel teisel kohal maailmas.

Hetkel kuum