• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tänu Hansa Capitali võlakirjadele börsil kuu paremuselt teine käive

  Hansa Capitali võlakirjad andsid börsil suuruselt teise detsembrikuu päevakäibe.

  Täna tehti kokku 74 tehingut ja ligi 92 mln krooni käivet, sealhulgas Hansa Capitali võlakirjade käive ligi 66 mln krooni. Tänasest suurem oli sel kuul vaid 2. detsembri käive (138,6 mln krooni). Tol päeval oli põhi'süüdlaseks' suures käibes Hansapanga aktsial, mille osa oli 130,2 mln krooni.
  Hansapanga aktsia <GR#EE.HP> kallines 1,09 protsenti, 318,72 kroonile 15,9 mln kroonise käibega. 0,15 protsenti tõusnud Eesti Telekomi aktsia <GR#EE.ETL>
  sulgus 104,99 kroonil. Aktsia käive ulatus 3,7 mln kroonini.
  Kaks ühesuurust tehingut 3165 Hansa Capitali võlakirjaga tõstsid võlakirja hinda 0,24 protsenti, 10 383,53 kroonile. Kokku moodustas selle võlakirja käive kaks kolmandiku börsilolevatest Hansa Capitali võlakirjadest.
  Toimus ka tehing Tallinna Sadama võlakirjadega. Selle võlakirja hind tõusis 0,05 protsenti, 10 241 kroonile 2,56 mln kroonise käibega. Eesti Posti võlakiri tehinguhuvi ei leidnud. Võlakirjad on koondunud väga vähestesse kätesse. Hansa Capitali võlakirju on 14 investoril, Eesti Posti omi 6 investoril ning Tallinna Sadama omi 18 investoril.
  Börsil valitses tõusumeeleolu, võimalik, et mingi osa selles oli Iraagi ekspresidendi Saddam Husseini kinnipüüdmisel. Langesid vaid Norma ja Viisnurga aktsia. Norma aktsia hind <GR#EE.NORMA> langes 0,79 protsenti, 97,79 kroonile 1,3 mln kroonise käibega. Viisnurga aktsia <GR#EE.VN> langes 0,46 protsenti, 33,64 kroonile vaid 1682 kroonise käibega.
  Täna seoses börsilt lahkumise kavatsusega vaatlusmärke külge saanud Estiko aktsiaga <GR#EE.ESTIK> tehinguid ei tehtud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Rekordilisest pakiturust poolt kontrollib Omniva
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi veerandi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.