Ülo Toomsalu • 16. detsember 2003 kell 6:26

SLÕL: Linnavalitsus kiidab end maksumaksja raha eest

Tallinna linnavalitsus avaldas laupäevases Eesti Päevalehes kaheleheküljelise reklaami, mis kiidab Keskerakonna ja Reformierakonna liidu saavutusi.

Värvipiltidega koalitsiooni ülistav kommertstekst kergendas maksumaksja rahakotti 23 600 krooni võrra, kirjutab SL Õhtuleht.

Miks otsustas linnavalitsus kalli reklaami avaldada?

«Asi lihtne - Eesti Päevaleht tegi hea pakkumise, saavutasime veel soodsama kokkuleppe ja kaks värvikülge (poster) maksis kokku 20 000 pluss käibemaks. Raha tuli linnakantselei meediakuludest,» rõõmustab avalike suhete direktor Allan Alaküla soodsa pakkumise üle. Ta ei pea seda raha mõttetuks kulutamiseks.

«Avaldasime selle sõna- ja pildirea, et ka EPLi lugejad näeks oma lehest, et Tallinn pole suur hädaorg, nagu jääb mulje seda lehte iga päev lugedes, vaid et tegu on jõudsalt areneva ning oma elanikest tõesti hooliva linnaga,» lisas Alaküla.

Sellist kulutust poleks tema sõnul olnud kindlasti vaja teha, kui ajakirjandus oleks teemat ise märganud. «Kuna selle linnavalitsuse stabiilsus ajakirjanduse uudiskünnist aga ei ületanud uudistes ega arvamuskülgedel, siis oligi reklaamkülgede avaldamine põhjendatud.» Alaküla arvates saavad nüüd, kui ta ajakirjaniku küsimustele reklaami vajalikkuse üle vastab, ka SL Õhtulehe lugejad teada, et Keskerakonna ja Reformierakonna liit Tallinnas on kestnud kauem sellele eelnenud viiest linnavalitsusest.

«Samamoodi on töötanud selle reklaami järelkajad Raadio 2s ja Postimehes. Nimetaksin seda reklaami lisaväärtuseks,» märkis Alaküla.

Pool leheküljest võtab ajalehereklaamist enda alla laulupeo rongkäigu pilt, kus rahvarõivais linnapea Edgar Savisaar koos volikogu esimehe Maret Maripuuga lastega käsikäes sammuvad. Sama pildi ja ka reklaamis avaldatud fotodega on kaunistatud ka Tallinna järgmise aasta seinakalender, mida soovijatele linnavalitsuse infosaalis tasuta jagatakse.

Hetkel kuum