Liis Kängsepp • 17. detsember 2003 kell 6:25

Rakverre kerkib veekeskus

Rakveres valis komisjon sel nädalal välja projekti, mille järgi Parkali parkla juurde valmib ujula koos hotelli, restorani ja muu sinna juurde kuuluvaga.

Ehkki võimalike veekeskuste ehitamisest Rakverre on aeg-ajalt juba varem juttu olnud ja mõni bassein ning mullivann ka valmis saanud, asub praegu Rakverele lähim ujumiskoht Vinnis, kirjutab Virumaa Teataja.

Võiduprojekti järgi tuleb maakonnakeskusesse kuue rajaga 25-meetri pikkune bassein koos liuraja ja teiste veeatraktsioonidega, mis nõuab kokku 1000 ruutmeetrit pinda. Võrdluseks: Vinni ujulas on neli sama pikka rada.

Kirikupargi poole jääv ujula ja veeatraktsioonid on vaid üks osa ligi 5000-ruutmeetrise netopinnaga ehitisest ? Parkali tänava poolsesse otsa tulevad kolmekorruselises hoones hotellitoad, kus on kokku 106 kohta; parkla poole aga jääb 250-kohaline moodne konverentsikeskus, mida saab ka liigendada, ja 200-kohaline restoran, mis suviti pikeneb väliterrassiks tiikide poole.

Lisaks on majja planeeritud ilusalongid koos massaazhi, solaariumi, erinevate saunade ja juuksuriga ning kaks Rakvere esimest squashiväljakut.

Optimistlike prognooside kohaselt saaks kevadel ehitama hakata ja sealt edasi oleks see aasta pärast valmis.

Komisjon koosseisus muinsuskaitsja Anne Kaldam, linnaarhitekt Oliver Alver ning idee autor Virumaa Suurköögi juht, Viitna ja Altja kõrtsmikuna tuntud Roman Kusma valis võiduprojekti nelja laekunud töö hulgast. Seejärel tutvusid projektiga linnavalitsuse liikmed, kes üksmeelselt sellele oma toetust avaldasid.

Hetkel kuum