Kaido Einama • 17. detsember 2003 kell 22:00

Zo0omiga saab suured pildid kodulehele

Lahendus sobib näiteks kinnisvarafirmale ehitise plaani näitamisel kõrge suurenduseni, tootepiltide tutvustamisel, kaartide ja juurdepääsuskeemide eksponeerimisel.

Graafikatöötlusprogrammide abil on küll võimalik faili suurust vähendada, kuid siis kaovad kõik vajalikud pisidetailid. Arvutifirmas Ebeling Data väljatöötatud Zo0omi kasutamisel toimub suure kujutise muundamine, mis lubab ühelt poolt selle kiiret kättetoimetamist ja teisalt pildi kiiret suurendamist. ZoOomi kodulehel on näiteks üles pandud pilt suurusega 14 MB, mis avaneb ka aeglasema ühendusega arvutites peaaegu kohe. Kujutist saab aknas liigutada ja suurendada.

Hetkel võimaldab Zo0om iga rasterformaadi töötlemist (samas JPEG ja TIFF formaadist piisab täielikult), samuti ka EPSi vektorformaadi töötlemist. Vajadusel saab töödelda ka AutoCADi formaadis faile, mis on mugav näiteks tootejooniste, ehitusplaanide või kinnisvarapakkumiste eksponeerimisel veebis.

Tuntuim analoog kodumaise ZoOomiga (www.Zo0om.com) on maailmas samuti populaarne Zoomify (www.zoomify.com). Zo0omi põhimõtteline erinevus on võimalus näidata kujutisi veebilehitsejas lisatarkvara installeerimata.

Teised samalaadsed tooted vajavad lisamoodulite paigaldamist (Macromedia Flash või ActiveX). Paljudes ettevõtetes on aga Flashi ja ActiveXi kasutamine arvutis keelatud.

Hetkel kuum