18. detsember 2003 kell 9:50

ELA nõuab kohest kaitsetollide taaskehtestamist Poola sealihale

Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsioon (ELA) nõuab täna põllumajandusministrillt kohest kaitsetollide taaskehtestamist Poola sealihale.

?Me ei soovi mingit rahalist toetust seakasvatajatele, kuid nõuame valitsuse kohest sekkumist olukorras, kus Poola riik soovib oma ülejääkidest vabaneda iga hinna eest, suretades sellega Eesti seakasvatuse vahetult enne liitumist Euroopa Liiduga,? seisab ELA avalikus pöördumises.

Poola sealiha ühe kilo hind koos kohale toimetamisega on Eestis hetkel vaid 14 krooni. Sellega on antud tugev löök meie seakasvatajate konkurentsivõimele, kes veel hiljaaegu realiseerisid oma toodangut hinnaga 21-22 krooni kilo, märgivad lihatöötlejad ja küsivad, kas kaitsetolli tühistanud põllumajandusminister Tiit Tammsaar soovib kohaliku seakasvatuse välja suretada.

Hetkel kuum