Moody?s alandas Volkswageni reitingut

Reitinguagentuur Moody?s alandas Volkswageni reitingu pikaajaliste kohustuste osas A1-lt A2-le.

Volkswagenil tuleb võidelda hinnasõjaga keskklassi autode osas ning kontsernisisese konkurentsiga luksusautode tootmise osas. Volkswageni kontserni kuulub ka Audi.

Pikaajalise krediidireitingu alandamine järgnes novembri alguses alanud kontrollile Volkswageni grupis, teatas Moody?s eile. Lühiajalist reitingut ei kontrollitud, see on hetkel Prime-1. Väljavaade reitingu säilimise osas on aga negatiivne.?Reitingu langetamise tingis selle aasta nõrk areng tegevuskasumi osas ning agentuuri hinnang, et kasumitasemele ei jõuta ka veel tuleval aastal,? seisis analüüsis.Euroopa suurim autotootja ootab selleks aastaks suurt kasumilangust, mille on tinginud kasvanud kulud uute mudelite tootmiseks, negatiivne dollari-euro vahetuskurss ja probleemid Brasiilias. 2004. aastal läheb olukord kontserni finantsjuhi Hans Dieter Pötschi sõnul paremaks, aga kogu tulupotentsiaal saab ära kasutatud alles 2005. aastal.

Hetkel kuum