• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reisikalender 2004

  Kus ja millal maailmas midagi huvitavat ette võetakse, sellest räägib järgnev reisikalender.
  Venemaa, Moskva, 25. detsember ? 5. jaanuar. Vene jõulud ja festival Moskvas viib jaanuari alguses pealinna saabuva turisti otse vene hinge lähedale: samal ajal leiab Moskvast nii harrast jõulumeeleolu kui ka aastavahetust läbivat peotuju, 25kraadine pakane ei takista tänavatel üritusi korraldamast. Festival Vene Talv kestab n-ö Lääne jõuludest õigeusu jõuludeni. Stereotüüpe Venemaast aitavad kinnistada troikasõidud, käre viin, pelmeenid ja Snegurot?ka.
  Rio de Janeiro, Brasiilia, 21.?24. veebruar. Rio karneval Brasiilias Rio de Janeiros paneb punkti sealsele suvele. Reede õhtust teisipäevani kestev neljapäevane festival on maailmakuulus oma sambatantsijate ja rongkäikudega. Kohale peaks saabuma paar päeva varem, külastama sambarongkäiku, tänavabändide kontserte ja balle.
  New Orleans, 24. veebruar. Kuulus Mardi Gras? festival toimub USA ühes veidraimas linnas New Orleansis iga aasta 40 päeva pluss kuus pühapäeva enne lihavõtteid. Linnatänavatel on veidrates kostüümides inimesed, kesklinna läbivad karnevalirongkäigud džässibändide juhtimisel.
  Itaalia, Milano, 22. veebruar ? 1. märts. Milano moenädal toimub parajasti sel ajal, kui maailmamoega kaasaskäijad on ära näinud uued rõivakollektsioonid New Yorki ja Londoni moenädalatel. Kuigi Fiera Milanos toimuvale moeetendusele on vaja kutset, saab turist linna suursündmusest siiski osa võtta tänavatel ja teistes kohtades linna peal toimuvatel moeüritustel.
  Iirimaa, Dublin, 12.?17. märts. Püha Patricku festival on Eestissegi jõudnud Iiri pubikultuuri tundjale oluline päev. Siis kohtab ka meie kõrtsides tavalisemast rikkalikumat programmi, kuid Iiri pealinnas on see õige koht patrickupäeva nautida. Iga-aastane festival sisaldab aaretejahti, tänavateatrit ning iiri muusika festivale.
  Holland, 24. aprill. Kevade vääramatut tulekut kinnitavad Hollandis laiuvad tulbiväljad, kust varakevadine lill lennukiga ka meie lillepoodidesse jõuab. Sealne tulbifestival on olnud igakevadine bussireisijate sihtkoht, tuleval aastal aga saab tulbifestivalile lennata ka Estonian Airiga otse Tallinnast. Pidustused kulmineeruvad 24. aprillil Lisse ümbruses autodel toimuva 40kilomeetrise lilleparaadiga.
  USA, Los Angeles, 3.?4. mai. Sel ajal toimub Los Angeleses indiaanlaste Pow Wow ehk iga-aastane paaripäevane suur kogunemine, kus käib agar indiaani kultuuri tutvustamine tugeva poliitilise sõnumiga: põlisrahvas pole Ameerikast kuhugi kadunud.
  Läti, Riia, 27.?30. juuni. Iga nelja aasta tagant toimuvad ESTO päevad. Väliseestlased on seekord lähemal kui kunagi varem, tuleval aastal peavad nad ülemaailmseid Välis-Eesti kultuuripäevi siinsamas Eesti külje all.
  Eesti, Tallinn, 2.?4. juuli. XXIV üldlaulupidu ja XVII üldtantsupidu toovad rahva kodumaale kokku. Osalejaid on vähem kui laulupidude tippajal, kuid see-eest on väliskülalisi ja turiste paraadi vaatamas ja lauluväljaku nõlval istumas enam kui vanadel aegadel. Laupäeval, 3. juulil läbib linna traditsiooniline rongkäik.
  Taani, Roskilde, 1.?4. juuli. Roskilde rokkfestivalile läheb kindlasti ka 2004. aastal Eestist oma fännibuss. Lisaks saabutakse autodega, laevaga ja lennukiga. Esinevad David Bovie, Korn ja teised maailmakuulsad.
  Kreeka, Ateena, 13.?29. august. Iga nelja aasta tagant toimuv kuulsaim spordisündmus olümpiamängud pakub Ateenas võimalust sportlastel jõudu katsuda 28 spordialal.
  Saksamaa, München, 18. september. Kuulsaim Euroopa õllefestival Oktoberfest avab oma uksed, õigemini telgid kõigile külalistele, kel on plaan osa saada miljonitest liitritest õllejoogist, mis festivalinädalal ära juuakse koos sinna juurde käivate Saksa vorstikeste, õllelaulude ja tantsuga.
  Hiina, Peking, 4.?10. oktoober. Hiina Rahvavabariigi aastapäevapidustuste ajal saavad alguse mitmed suurüritused Pekingis, rääkimata ilutulestikumaa hiiglaslikust saluudist riigi sünnipäeva õhtul. 10. oktoobrini kestab ka rahvusvaheline Hiina söögifestival Lai Kwan Phong.
  USA, New York, 7. november. Maailma tuntuim, New Yorgi maraton saab kargel pühapäevahommikul avapaugu. Rajale sööstab 34 000 jooksjat, kes on kokku tulnud igast maailma nurgast. Alustatakse Fort Wadsworthist Staten Islandilt. Pealtvaatajatele on vaatemäng tasuta.
  India, 4. november. Diwali on aasta üks tähtsamaid sündmusi Indias, siis süüdatakse India rahvuskangelase Ramayana auks küünlad ja lambid kogu riigis. Selleks päevaks saab endale hankida isikliku diva-lambi, et sündmust vääriliselt tähistada ja traditsioonide austajatega ühineda.
  Aastavahetusel toimub igal pool midagi. Valida saab, kas veeta aastalõpupühad omaenda kodus, Eestis külla minnes või kaugele välisriiki sõites. Valdav osa eestlasi eelistab olla perega koduseinte vahel. Reisijad aga suunduvad enamasti maailma suurlinnadesse: Pariisi, Londonisse, New Yorki.
  Kuid niigi kärarikkas linnas uue aasta ootamise asemel kipuvad paljud Eesti reisijad viimasel ajal aina enam mõnesse rahulikku sooja maa kuurorti.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mart Parind: Brexit tähendab Brexitit. Kõigile. Ka juriidiliselt Prantsusmaal elav britt jäi mõlemas riigis valimisõiguseta
Mõnikord on vaja, et õiguslikult ilmne kinnitataks üle ka kohtus. Just nii juhtus 9. juunil, kui Euroopa Kohus pidi nentima, et pärast Brexitit ei laiene Euroopa Liidu kodanike õigused enam Ühendkuningriigi kodanikele, ole sa kes tahes, kirjutab Advokaadibüroo NOVE nõunik ja Euroopa õiguse valdkonna juht Mart Parind.
Mõnikord on vaja, et õiguslikult ilmne kinnitataks üle ka kohtus. Just nii juhtus 9. juunil, kui Euroopa Kohus pidi nentima, et pärast Brexitit ei laiene Euroopa Liidu kodanike õigused enam Ühendkuningriigi kodanikele, ole sa kes tahes, kirjutab Advokaadibüroo NOVE nõunik ja Euroopa õiguse valdkonna juht Mart Parind.
Wise’i aasta käive kerkis kolmandiku võrra
Eestlaste asutatud maksevahendaja Wise kasvatas lõppenud majandusaastal tugevalt tulemusi ning prognoosib kasvu ka alanud aastaks.
Eestlaste asutatud maksevahendaja Wise kasvatas lõppenud majandusaastal tugevalt tulemusi ning prognoosib kasvu ka alanud aastaks.
Sõõrumaa meelitas enda juurde ühe Wise'i finantsjuhi
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Enefit Greeni Soome tuulepark hakkab investoritele raha tootma järgmisel aastal
Enefit Greeni 13 tuulikuga Tolpanvaara tuulepark hakkab elektrit tootma 2023. aasta sügisel. Pargi ehitusse investeerib börsifirma 83 miljonit eurot.
Enefit Greeni 13 tuulikuga Tolpanvaara tuulepark hakkab elektrit tootma 2023. aasta sügisel. Pargi ehitusse investeerib börsifirma 83 miljonit eurot.
Raadiohommikus: tehinguturul ja Ukrainas toimuv
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuleb juttu NATO idatiiva tugevdamisest, Eesti tehinguturul toimuvast sõja valguses ja sellest, mida arvab Ukraina ettevõtluse perspektiividest seal äsja äridelegatsiooni koosseisus käinud ettevõtja.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuleb juttu NATO idatiiva tugevdamisest, Eesti tehinguturul toimuvast sõja valguses ja sellest, mida arvab Ukraina ettevõtluse perspektiividest seal äsja äridelegatsiooni koosseisus käinud ettevõtja.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.