USA investeerimispankade tulemused ületavad kõiki ootusi

Kaks Wall Streeti investeerimisfirmat avaldasid üleeile kvartalitulemused, mis ületasid analüütikute ootused.

USA suuruselt seitsmes investeerimispank Bear Stearns Companies teatas, et puhaskasum kasvas 51%. Investeerimispanga kasum oli 288,3 miljonit dollarit ehk 2,19 dollarit aktsia kohta. Mullu olid vastavad näitajad 190,5 miljonit dollarit ehk 1,36 dollarit aktsia kohta. Thomson First Calli küsitletud analüütikud ootasid kasumiks aktsia kohta 1,81 dollarit.

USA suuruselt neljas investeerimisfirma Lehman Brothers ütles, et neljanda kvartali puhaskasum kasvas 157%. Firma teenis novembriga lõppenud neljandas kvartalis 481 miljonit USA dollarit ehk 1,71 dollarit aktsia kohta. Mullu samal ajal oli kasum 187 miljonit ehk 69 senti aktsia kohta. Thomson First Calli küsitletud analüütikud ootasid kasumiks aktsia kohta 1,57 dollarit.

Mõlemad firmad märkisid, et võitsid võlakirjade volatiilsusest ja valuutaturgudest. Samuti on kasvanud aktsiaturgudel kauplemise aktiivsus. Lisaks on kasuks tulnud eelnevate aastate kulude kärpimine.

Hetkel kuum