Anu Jõgi • 23. detsember 2003 kell 22:00

Kas tänavu oli ka hea vea-aasta?

Näiteks pealkiri, mis ütles, et ühe suure firma juht kommenteerib EMT juhi lahkumist nii: juhatuse esimees on rohkem kui inimene. Ohhoo! Lugu lugedes selgus, et ta mõtles pigem vastupidist: juhatuse esimees on rohkem ametikoht kui inimene.

Või selline lause: ?Vanalinnastuudio etendusteenistusjuhi ütlust mööda võib Anne Veesaart kui juhti ja kolleegi iseloomustada vaid omadussõnadega.? Järgnes loetelu tema omadustest, mis koosnes eranditult nimisõnadest.

Juhtimiskvaliteedi auhinna konkursil oli vähe osavõtjaid, vaid kuus. Ajakirjanik võrdles kesist osavõttu ja konkursi mahukat ettevalmistust nii: ?Sadu tunde tööd, mitmekümneid spetsialiste ning grandioosse summa riigi raha neelanud juhtimiskvaliteedi auhinna konkurss kukkus põhimõtteliselt läbi.? Neelatud aeg ja raha on muidugi kadunud, aga mis sai kümnetest spetsialistidest?

Asjalik uudislugu rääkis börsileheküljel sellest, et tulevik võib tuua Baltimaadesse ühtse telekomifirma. Ajakirjaniku näpuvea tõttu nägi LHV maakleri Henno Viirese kasu põhjendamine välja selline: ?Balti riike hõlmav telekomifirma annaks sünergiat ja tulude kokkuhoidu.?

Ühe veaga jõudsime ka ?Ärapanija? saatesse. Detsembri teisel nädalal istus Mart Juure ja Peeter Oja vahel ajakirjanukk. Ajendatud oli see Äripäeva tagumise lehekülje pildiallkirjast, mis selgitas Toompea lossis toimuvat nii: ?Ajakirjanukud märkasid, et lossi teises tiivas oli läbirääkimisruumi ukse taga näha liikumist.? Käisid valitsusliidu kriisiläbirääkimised.

Seniste näidete puhul võis aimata, kuidas asjad tegelikult on. Aga mida teha sellise lausega? ?Tehnilise kaubandustõkke korral ei luba riik importida tooteid, kuna on nendele toodetele kehtestanud toodete parameetrite hindamise nõuetele või selliste nõuetele hindamise dokumentide olemasolu nõude.?

Hetkel kuum