Aivar Sõerd: 12. jaanuarist olen uues ametis

Inno Tähismaa 02. jaanuar 2004, 13:33

Aastavahetusel maksuametist töölt lahkunud endine tegevjuht Aivar Sõerd on 12. jaanuarist uues ametis väljaspool maksuametit.

?Teen teatavaks, kui asi on vormistatud,? ütles Sõerd uue ameti kohta. ?Järgmisel nädalal on läbirääkimised. Alates 12. jaanuarist olen uues ametis.?

?Pensionile veel ei saa jääda,? kirjeldas Sõerd oma tegemisi. Ta ütles, et ei pidanud sobivaks maksuametis jätkata. ?Olen noor mees. Kogemusi on. Loodan, et leian väärika koha,? lisas ta.

Sõerd ütles, et kaalus maksuametist lahkumist juba varem, enne möödunud aasta septembrit, mil rahandusminister Tõnis Palts ta ametist vabastas. ?Mõtted olid, et ei saa igavesti jääda maksuametit juhtima,? rääkis Sõerd. Tema sõnul oleks ta võib-olla pärast möödunud aasta sündmusi maksuametis jätkanud, aga võib-olla ka mitte. ?Olin viis aastat maksuametit juhtinud, see töö hakkas ammenduma,? märkis ta.

Sõerd saab maksuametist lahkudes ligi 400 000 krooni tasu. Selles sisaldub töötasu veidi enam kui kolme kuu eest, mil ta oli ametist kõrvaldatud. Sõerdi töötasu koos lisadega oli 53 000 krooni kuus. Lisaks makstakse Sõerdile välja 12 kuu palk seoses koondamisega. Sõerdi ametipalk oli 18 000 krooni kuus. Sõerd ütles, et osa raha on juba üle kantud.

Sõerd lahkus maksuametist töölt alates 1. jaanuarist. Ta ütles, et lahkus vaatamata sellele, et esimese astme kohus andis talle õiguse. Kohus taastas Sõerdi pärast kolmekuulist eemalolekut taas ametisse 23. detsembril. Seoses tolli- ja maksuameti ühendamisega vabastas rahandusminister Taavi Veskimägi aasta lõpus metist nii Sõerdi kui tolliameti juhi Aivar Rehe. Viimane täidab ajutiselt nii maksu- kui tolliameti juhi kohuseid. Ühendatud ametite uus juht leitakse avaliku konkursi teel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing