Kokkupandava kauba käive on sihtriigi käive

Urmas Koidu 05. jaanuar 2004, 00:00

Paigaldatava või kokkupandava kauba teise liikmesriiki müümisel ei ole tegemist ühendusesisese käibega, vaid sihtriigis toimuva käibega.

Paigaldatav või kokkupandav kaup on kaup, mis võõrandatakse ja paigaldatakse või pannakse kokku võõrandaja poolt või eest teises liikmesriigis ja mille paigaldamise või kokkupanemise maksumus ületab 5% tehingu väärtusest.

Paigaldatavalt või kokkupandavalt kaubalt arvutab käibemaksu ostja, kui ta on maksukohustuslane. Kui ostja ei ole registreeritud maksukohustuslane, tuleb teise liikmesriigi müüjal end Eestis maksukohustuslasena registreerida. Samamoodi peab Eesti müüja end teises liikmesriigis registreerima, kui ta võõrandab paigaldatava või kokkupandava kauba mittemaksukohustuslasele. Liikmesriigiti leitakse paigaldamise või kokkupanemise osatähtsus tehingu väärtuses erinevalt ja seda tuleb sellise kauba müügil teise liikmesriiki silmas pidada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing