A. Greenspan kaitseb 90ndate aastate börsimulli aegset intressipoliitikat

05. jaanuar 2004, 12:51

USA föderaalreservi juht Alan Greenspan toetas 90ndate aastate börsimulli ajal tehtud intressipoliitikat, väites et mull lõhkes ise, teatab Reuters.

San Diegos toimunud Ameerika Majandusanalüütikute Assotsatsiooni aastakoosolekul peetud kõnes lausus Greenspan, et ?näib, et on piisavalt tõendeid selle kohta, et meie strateegia keskenduda mulli tagajärgedele, mitte aga mullile endale, oli õigustatud.

Ta tõi näitena 2001. aastal 9 kuud kestnud aga ?äärmiselt? mõõduka majanduskriisi, vaatamata sellele, et toimunud on aktsiahindade kokku kukkumine, 11. septembri terrorirünnak, ettevõtete finantsskandaalid ning sõjad Afganistanis ja USAs. Kaitsetes Fedi poliitikat väitis Greenspan, et kui keskpank oleks ohjeldanud börsimulli intresside tõstmisega, oleks võinud laastata kogu majanduse.

Aktsiate hinnad kukkusid kokku 2000. aastal, mille tõttu haihtus triljoneid dollareid investorite vara.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing