BRC müügiprotsess läbirääkimiste faasis, otsuseni veel kuu aega

Inno Tähismaa 05. jaanuar 2004, 16:40

Hansapanga automüügifirma OÜ Balti realiseerimiskeskus ehk BRC müügiprotsess on läbirääkimiste faasis ja otsuseni läheb veel kuu aega.

?BRC müük on läbirääkimiste faasis,? ütles Hansapanga kommunikatsioonijuht Mart Tõevere. Ta ei osanud hinnata, kui kaua võib müügiprotsess veel aega võtta. ?Oleme enda jaoks seadnud eesmärgi, et teeme seda põhjalikult ning ei kiirusta protsessiga, et jõuaks kõiki osapooli rahuldava tulemuseni,? vahendas Tõevere panga seisukohta. ?Kui läbirääkimised edukalt läbi, anname sellest ka teada. Läbirääkimiste ajal me lisakommentaare ei anna, teeb ainult protsessi segasemaks.?

Hansapank pole seni avalikustanud, kes ja mis hinnaga on teinud BRC ostuks pakkumuse. Teadaolevalt on ostust huvitatud BRC endised nõukogu liikmed Mart Tooming, Kalle Kiigske ja Tarmo Rooteman.

Kalle Kiigske sõnul kestab müügiprotsess veel umbes kuu aega. ?Kuu on kestnud, kuu läheb veel,? hindas Kalle Kiigske täna läbirääkimiste käiku. ?Vaadatakse pakkumiste sisse. Võtab aega kuni analüütikud ja juristid oma tööd teevad.? Kiigske ütles, et ei tea, kes on ülejäänud huvilised BRC ostmiseks. Tema sõnul pole pank seda infot välja andnud. Oma pakkumise suurust ei soovinud Kiigske avalikustada.

Kiigske ütles, et BRC oli panga jaoks võõrkeha juba varem ja kaaluti ka ettevõtte müüki. Ettevõte loodi 1998. aastal selleks, et Hansapanga liisingufirma AS Hansa Capital saaks müüa liisingust tagasi tulnud autosid. ?Selliseid platse ja müüjaid siis polnud,? põhjendas ta panga juurde automüügiettevõtte loomist. Nüüd on müüjaid rohkem ja pangale pole eraldi automüügiettevõtet vaja.

Hansapank pani BRC müüki kuu aega tagasi, samal ajal panga tütarettevõtte AS Hansa Capital likvideerimisega. BRC on suurim autode ja varade müügiga tegelev firma Baltimaades. Lisaks autodele tegeleb BRC ka kinnisvara ja kontoritarvete müügiga ning osutab inkassoteenust. Autode kõrval on teiste ärisuundade osatähtsus väike. BRC platsidel on kolmes Balti riigis müügil mitu tuhat autot. Lisaks liisinguautodele võetakse autosid komisjonimüüki.

BRC on pangale olnud tõeline rahamasin, ent aasta-aastalt rentaablus vähenes. Aastal 2000 teenis ettevõte äriregistri andmetel 2 miljoni kroonise käibe juures 8,5 miljonit kasumit. Aastal 2001 tuli 20 mln kroonise käibe juures 18 miljonit kasumit. Aastal 2002 oli käive 29 miljonit ja kasum 8 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing