EPL: Soome pakettmaja ostnud pere kaalub müüja vastu kohtuasja

06. jaanuar 2004, 08:01

Kinnisvaraarendusfirmalt Milverston Invest kiirelt valmiva karpmaja tellinud pere kaalub kohtuteed, sest jõuluks valmima pidanud maja ehitus pole veel alanudki.

Eesti Päevaleht kirjutab, et kui Veljo Altmets ja tema elukaaslane möödunud kevadel ehitusmessil Milverston Investilt Soome majatootja Kastelli-Talot OY majade impordist Eestisse kuulsid, tundus pakkumine väga hea. ?Hinnast soodsam oli kiirus, millega maja lubati ehitada,? märkis Altmets.

Paketi ?Võtmed kätte? hinnapakkumine lubas hankelepingu sõlmimise järel omanikule valmis maja kuni kaheksa kuuga. ?Kuna hinna sooduspakkumine kestis veel lühikest aega, vormistasime avalduse ära,? lausus Altmets. ?Ei mõelnud pikalt, kuigi oleks pidanud. Otsusele aitas kaasa Kastelli kaubamärk.?

Altmetsa sõnul kinnitas Milverston vaid, et pärast hankelepingut tuleb sõlmida ehitusleping, mille järel ehitustöö algab. Ehituseelarve jõudis pereni juuni lõpus.

Suure üllatusena selgus, et Milverstoni asemel hakkab ehitama osaühing Nordgrupp amp; Partnerid, kes esitas lepingus hoopis uued ehitustingimused. ?Näiteks oli lisandunud punkt, et peame maksma ehitusaegse voolu eest majas, mis oleks ehitushinnale lisanud ilmselt 20 000 ? 30 000 krooni,? märkis Altmets. ?Kui pakkumistingimustes oli kirjas tasu vastavalt tehtud tööle, siis uues lepingus tahtsid nad raha ette, kusjuures maksta tuli kaks korda kuus.?

Milverston Investi juhatuse esimees Rene Paats ütles, et probleem peitub hoopis sügavamal. ?Seda ütlevad ka kaks advokaadibürood,? kinnitas ettevõtte juht. ?Klient on tellinud meie käest ainult majapaketi ja üldehituse pidi ta võtma ühest meie partnerfirmast, mida ta siiani teinud pole.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing