Eesti peaks eeskuju võtma Luksemburgi investeerimispoliitikast

Mati Feldmann 06. jaanuar 2004, 11:17

See väikeriik oli 2002. aastal nii maailma suurim investorriik kui ka investeeringute saaja, kirjutab Andrus Viirg EASist.

'Huvitava näitena võib tuua Luksemburgi, mis on ehk ka eeskujuks Eestile. Luksemburgi läbis mõlemas suunas umbes viiendik kogu maailma välisinvesteeringute voogudest. Luksemburg on meelitanud oma soodsa maksupoliitikaga holding-tüüpi firmadele ja firmade peakorteritele mitmeid rahvusvahelisi korporatsioone oma ühinemis- ja ülevõtmistehinguid sõlmima just selles riigis. Näitena võib tuua telekommunikatsiooni sektorist Vodafone"i-Mannesmanni ühinemise 2000. aastal ja Euroopa ühe suurima terasetööstuse grupi Arcelor moodustamise 2001. aastal peakorteriga Luksemburgis,' refereerib Andrus Viirg, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Välisinvesteeringute Agentuuri direktor.

Tema ülevaade investeerimiskliimast ilmub homme Äripäevas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing