Hea Meier (endine Jõhvi Piim) loodab sel aastal kasumisse jõuda

06. jaanuar 2004, 12:55

TÜ Jõhvi Piim järeltulija AS Hea Meier loodab sel aastal kasumisse jõuda. Uute omanike käe all on ettevõte juba saanud lahti pidevast käibevahendite puudusest.

ASi Hea Meier omanik on Tartu firma AS Maag, kes ostis eelmisel aastal raskes seisus TÜ Jõhvi Piim varad. TÜ Jõhvi Piim on praegu likvideerimisel, samas kohas, samade toodete ja suures osas ka samade töötajatega jätkab tegevust AS Hea Meier.

'Hea Meieri rahavood on veel kergelt negatiivsed, varem olid need ikka tugevalt negatiivsed,' ütles ASi Maag juhatuse liige Roland Lepp. 'Täna ei ole me enam hankijatele kuid võlgu.'

Lepa sõnul oli Jõhvi Piim tehingu ajaks sisuliselt pankrotis, olles mitu aastat teeninud omanikele vaid kahjumit. 'Ettevõte elas sisuliselt kinnisvaramüügist, eurotunnustamise ja sellega seotud investeeringuid poleks ta suutnud üle elada,' rääkis ta.

Maagil on plaan selle aasta jooksul Hea Meier kasumlikult tööle panna. Ettevõtte saneerimise juures on abiks ka mitmete teiste raskes seisus ettevõtjate elluäratajana tuntud Robert Jaani.

Heas Meieris töötab 60 inimest, mis on ligemale poole vähem kui Jõhvi Piimas müügitehingu ajal. Ettevõte toodab mitmesuguseid piimatooteid nagu kohapiimadesserdid ja jäätised, lähiajal kolib Maag Jõhvi ka Jänksi kaubamärki kandvate kohukeste tootmise.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing