Ülo Toomsalu • 6. jaanuar 2004 kell 6:07

EPL: libakiri nõudis pankuri vallandamist

Detsembri lõpus saadeti mitme lehe toimetusse ettevõtjate allkirjadega kiri, milles süüdistati ühte Hansapanga töötajat konfidentsiaalsete andmete lekitamises.

Eesti Päevalehte saadeti kirjaga koos mitu nimekirja inimeste andmetega, kellel 1998. aastal olid panga ees üleval laenukohustused. Nimetatud andmeid olevatki see sama pangatöötaja levitanud.

?Kinnitame, et Hansapanga töötaja J. P. on isikuandmete kuritahtlikul töötlemisel rikkunud meie õigusi ja piiranud vabadusi,? seisis kirjas, millele olid väidetavalt alla kirjutanud ASi Rektoom juhataja Meelis Toom ning Moe Piiritusetehase juht Arvo Antropov. Kirjas nõuti Hansapanga töötaja ametist vabastamist ning paluti võtta pangas kasutusele täiendavad isikuandmete kaitse organisatsioonilised ja tehnilised abinõud.

ASi Rektoom juhataja Meelis Toom kinnitas, et näeb kirja esimest korda. ?Ei oska mingit seisukohta võtta. Ma pole kirjas süüdistatud inimesega kokku puutunud. Samuti pole tegu minu allkirjaga, mis kirjas on ära toodud,? lausus Toom.

Samuti kirja saatjana ära toodud Rakvere Piiritusetehase juht Arvo Antropov ise teemat kommenteerida ei soovinud. ?Härra Antropov ütles, et temal pole kirjas nimetatud inimese suhtes mingisuguseid pretensioone, ütles Rakvere Piiritusetehase haldusdirektor Laine Hekk, lisades, et kirjale lisatud allkiri ei kuulu Arvo Antropovile.

Seda, kuidas konfidentsiaalsed kliendiandmed pangast välja lekkisid, peab selgitama Hansapangas algatatud sisejuurdlus. ?See võtab aega umbes kuu, peale mida saab rääkida edaspidistest sammudest,? ütles Hansapanga suhtekorraldusjuht Ando Noormets.

Eesti Päevalehe andmetel võib libakirja saatmise taga seista süüdistatud pankuri endine elukaaslane. Hansapankuri ekskaasa ütles aga Päevalehele, et kuuleb teemast esimest korda ning pole kuidagi asjaga seotud.

Hetkel kuum