Külma ilma ootus tõi nafta hinnahüppe

Peeter Stamberg 07. jaanuar 2004, 00:00

Nafta hind tegi esmaspäeval läbi enam kui viie kuu suurima hinnahüppe, kuna külmade ilmade ja lume ootused USA kirdeosas võivad suurenda nõudlust kütteõli järele, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

Brenti segu veebruarilepingute hind tõusis Londonis esmaspäeval 5,4%, 30,89 dollarini barrelist ehk ligi üheksa kuu kõrgtasemele. Nafta hinda tõstis ka Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) presidendi Purnomo Yusgiantoro kommentaar, mille kohaselt enne 10. veebruari toimuvat istungit nafta tootmiskvoote ei muudeta, vaatamata sellele, et nafta hind on väljunud OPECi hinnakoridorist.

Eile nafta hinna tõus aeglustus. Kell 16.20 maksis naftabarrel Londonis 31,38 dollarit. Nafta hinna liiga kõrgele tõusmist hoidis eile tagasi prognoosid, et täna avaldatava USA kütuse laovarude raporti kohaselt möödunud nädalal loavarud kasvasid. See teade peaks nafta hinnale mõjuma negatiivselt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing