EPL: Advokaat Üllar Talvistel kuritegude kahtlus

07. jaanuar 2004, 08:02

Kaitsepolitsei kahtlustab Eesti Advokatuuri esimeest Üllar Talvistet kuritegudes Läätsa Kalatööstuse pankroti protsessis.

Kaitsepolitsei tunnistas hiljuti Talviste kahtlustatavaks ametialases võltsimises ja riisumisele kaasaaitamises, kuid süüdistust talle veel esitatud pole. Kahtlustatavaks tunnistamine ei pruugigi tähendada Talviste kohtu alla andmist, kui kahtlused uurimise käigus tõestust ei leia, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kaitsepolitsei uurimisversiooni järgi osutas Talviste 1999. aastal Läätsa Kalatööstusele fiktiivset teenust ning riisus nii pankrotipesast 100 000 krooni.

?Ma väidan, et ma pole osutanud fiktiivseid teenuseid,? ütles Talviste eile. ?Need süüdistused on minu jaoks masendavad.?

Talviste sõnul vahendas ta vandeadvokaat Andres Tamme pankrotipesa teenindamist. Lepingu järgi osutas Talviste konsultatsioone ja konsultatsioonide vahendust. Kaitsepolitsei väitel aga Talviste mingeid konsultatsioone tegelikult ei andnud. ?Selle vaatenurga alt ma väidan, et sel juhul oleks ma nagu kogu elu riisunud, kui väidetakse, et see oli fiktiivne,? lausus Talviste.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing