EPL: Agar suhkruvarumine võib trellide taha viia

07. jaanuar 2004, 08:00

Maist alates ligi kolmekordsest suhkruhinna tõusust kasu lõigata soovijaid ähvardab riik kuni kolmeaastase vanglakaristusega.

Eelnõu ette valmistanud põllumajandusministeeriumi kaubandusbüroo juhataja Ene Maadvere sõnul sätestab seadus ülearuste varude keelu, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kui seda keeldu rikutakse, siis rakendatakse trahve või karistusseadustikku,? ütles Maadvere. ?Sõltuvalt sellest, kui suures vahemikus ületamine on, võib järgneda kuni kolmeaastane vanglakaristus.?

Maadvere sõnul ei puuduta kontroll üksnes varutud suhkrut, vaid ka liha, võid, juustu, piimapulbrit, teravilja, seeni, küüslauku ja paljusid teisi kaupu. Kogust, kui palju ettevõttel kaupa võib ootel olla, ei määrata, vaid võrreldakse liitumisaegset laoseisu tavapärasega.

Piirangud on ette nähtud toidukäitleja kohta ning seega ei tee seadus vahet, kus laovaru asub. ?Isegi kui näiteks suhkur on füüsiliste isikute ostetud ja seda kodudes hoitakse, siis Euroopa Komisjoni poolt käsitletakse seda ikka kui kaubandust moonutava laovaru tekkimist Eesti territooriumil, mida riik peaks kinni maksma,? märkis Maadvere. ?Ja on selge, et kui tarbijal on 300 kilo suhkrut kodus, siis ta miinimum kolm aastat ei osta poest üldse.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing