IKEA omaniku noorim poeg asub juhtima Taani IKEAd

08. jaanuar 2004, 12:06

Rootsi mööblikontserni IKEA omaniku 77aastase Ingvar Kampradi kolm poega Peter, Jonas ja Mathias ei ole seni firma tegevust mõnes riigis juhtinud.

Nüüd asub IKEA tegevust Taanis juhtima 34aastane Mathias. 39aastane Peter ja 37aastane Jonas on IKEA teenistuses vastavalt Rootsis ja Belgias. Kolmele vennale kuulub võrdne osalus IKEA finantskontsernis Ikanos, mille nõukogu esimees on Mathias, kirjutas Dagens Nyheter.

Ajakirja Fortune andmeil on Jonas ja Mathias maailma rikkaimate alla 40aastaste mitteameeriklaste edetabelis 18. kohal. Nende vara hinnatakse 8,8 miljardile kroonile. Ingvar Kampardi vara suurus on Fortune?i hinnangul 160 miljardit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing