Endla toob ?Raimundi? Eesti tuurile

ÄP 09. jaanuar 2004, 00:00

Publikus vastakaid arvamusi ja vastukaja leidnud Endla teatri lavastus ?Raimund? jõuab jaanuaris Tallinna, Tartu ning Valga publiku ette.

Tallinlased näevad ?Raimundit? juba esmaspäeval, 12. jaanuaril Vene teatris. Nädal hiljem on etendus Vanemuise teatri suures majas ning kohe järgmisel päeval Valga kultuurikeskuses.

?Raimund? on Tiit Palu lavastus Valgre lauludest. ?Me kõik armastame Raimond Valgret ? tema muusikat, tema laule, tema tekste; tema rõõme, tema kurbust. On ka neid, kes Valgret (enam) ei armasta, sest teda on justkui liiga palju. Kuid kõik teavad ja tunnevad teda, on tema lauludes käinud ja olnud,? ütleb lavastaja etenduse saateks. ?U pole nalja pärast. U on deminutiivne ehk siis lähendav häälik, mis muudab objekti armsaks ja lähedaseks: poiss-poisu, kass-kiisu, Tiit-Tiidu. Miks me ei või Raimondile öelda Raimund? See on ju sama mis Raimondike või meie Raimond.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:23
Otsi:

Ava täpsem otsing