EPL: Liikluskindlustus sõltub juhi soost ja vanusest

09. jaanuar 2004, 08:08

Liikluskindlustuse hinnad tõusevad kevadel juhul, kui kindlustusseltsid hakkavad arvestama juhtide soost ja vanusest tulenevaid riske.

Siis võivad 20?29aastaste meeste jaoks kindlustustariifid tõusta kuni 38 protsenti. Samaealiste naiste jaoks tariif praktiliselt ei muutu, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Statistika järgi tekitavad kõige rohkem liikluskahjusid sõidukiomanikud vanuses 20?30 eluaastat, seepärast on nende riskikoefitsient kõige kõrgem,? ütles Eesti Liikluskindlustuse Fondi (ELF) juhatuse liige, peaaktuaar Enno Lelumees.

Tema sõnul on eri vanuses sõidukiomanike tekitatud kahjud väga erinevad. Nii erineb näiteks 20?29aastaste meeste tekitatud kahjude suurus kuni 38 protsenti. Samaealiste naiste vahel on erinevus märgatavalt väiksem.

?Tegime ettepaneku soo ja vanuse järgi diferentseerida riskikoefitsiente juba 1. jaanuariks 2003,? ütles ELFi juhatuse esimees Mart Jesse.

Kas ja millises ulatuses hakkavad seltsid pärast liikluskindlustuse seaduse muudatuse jõustumist tarifitseerimisel juhi sugu ja vanust arvestama, sõltub Jesse sõnul iga konkreetse seltsi hinnapoliitikast. Uue seadusesätte jõustumisel tühistatakse piirangud tariifi metoodika osas ja see jääb iga seltsi otsustada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing