Alcoa ületas kõiki ootusi

USA alumiiniumkontsern Alcoa ületas neljanda kvartali tulemustega kõiki ootusi, vahendab Wallstreet-online.

Alcoa teenis neljandas kvartalis 291 miljoni USA dollari suuruse (3,6 mld kr) kasumi. Kasum aktsia kohta oli 33 senti. Mullu samal ajal tuli ettevõttel leppida 233 miljoni dollari (2,9 mld kr) suuruse kahjumiga, mis tegi kahjumiks aktsia kohta 26 senti.

Eelmise kvartaliga võrreldes kasvas kasum 4%.

Kompanii käive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 8%, 5,53 miljardi dollarini (68,8 mld kr). Analüütikud ootasid käibeks 5,46 miljardit dollarit. ?Ettevõte võitis tõusnud alumiiniumihindadest,? ütles Alcoa juhatuse esimees Alain Belda.

Jooksvaks kvartaliks ootab turg 39 sendist kasumit aktsia kohta ning käibeks 5,68 miljardit dollarit.

Ettevõte tahab sel aastal müüa kõrvaltegevusvaldkonnad ja keskenduda põhitegevusele. Esimeses kvartalis müüakse muu seas maha ka spetsiaalkeemia äri. Kokku tahab firma kõrvaltegevuste müügist teenida miljard dollarit.

Alcoa on esimene firma Dow Jonesi tööstuskeskmise komponentidest, kes oma tulemused avaldab.

Hetkel kuum