9. jaanuar 2004 kell 10:57

Avatud elektriturg Eestis tooks kaasa elektri hinna tõusu

Uhke oleks kuulutada, et homme avatakse elektriturg. Tänases situatsioonis tooks see aga kaasa elektri hinnatõusu, kirjutab Einari Kisel.

'Mitmed Eesti ja Balti elektriturgu uurinud rahvusvahelised konsultandid on tõdenud, et avatud elektriturg selle klassikalises mõistes siin ei toimiks. Lootus, et elektrituru avanedes tekib Eestisse palju uusi elektrijaamasid, ei paista tänastes oludes realistlik.

Avatud elektriturgudel ei riski keegi investeerida uutesse jaamadesse ? pangad on avatud elektriturgudel tegutsevatele elektritootjatele laenude andmisel äärmiselt konservatiivsed ja pelgavad energiafirmade pankrotte, väidab Einari Kisel, kes on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetikaosakonna juhataja.

Tema täispikkuses elektrituru kommentaar ilmub esmaspäeval Äripäevas.

Autor: Mati Feldmann

Hetkel kuum