9. jaanuar 2004 kell 7:40

Börsiülevaade: seninägemata hinnatasemed tekitavad tugevat kauplemisaktiivsust

Kolme liideraktsia tugevad hinnatasemed on tekitanud viimastel päevadel Tallinna börsil suurt elevust ja väga tugevat kauplemisaktiivsust.

Kui Hansapanga aktsia on kolmel viimasel börsipäeval jõudnud uue rekordilise sulgemistasemeni, siis ka Normal on ajalooliselt 116 kroonisest rekordtasemest puudu vaid kümnendik.

Märkimata ei saa jätta ka Eesti Telekomi, mille hind küll kroonides pole ajalooliste hindadega eriti võimas, kuid mille GDR (hoiutõend ? võrdub kolme Eesti Telekomi aktsiaga) sulgus eile Londonis 25,7 dollaril, mis on kõrgeim tase pärast 2000. aasta kevadet.

Rekordilised või rekordilähedased hinnatasemed on elavdanud märgatavalt aktsiatega kauplemist. Müüjatel on rekordiline hinnatase hea argument aktsiatest väljumiseks, ostjad seevastu võivad uutele tasemetele tõusnud aktsiates näha tugevat tõusutrendi, mis aktsiad edasi uutesse kõrgustesse kannab.

Kui Hansapanga aktsia möödunud aasta keskmine päevakäive ulatus 18,4 mln kroonini, siis viimase nelja päeva keskmine käive on tõusnud juba 65,4 mln kroonini.

Eesti Telekomi vastavav näitaja on tõusnud 6,6 mln kroonilt 16,7 mln kroonini ja Normal 2,7 mln kroonilt 3,7 mln kroonini. Tõsi, Norma aktsia vastu on suuremat huvi olnud vaid kahel viimasel päeval, mil väärtpaberi päevakäive on ületanud 6 mln krooni joone.

Hetkel kuum