Ülar Lauk • 9. jaanuar 2004 kell 14:01

Levi Strauss sulges kaks viimast USAs asuvat vabrikut

1853 asutatud kompanii Levi Strauss, mille teksased olid pikki aastaid Ameerika üheks sümboliks, lõpetas eile täielikult tootmise USA territooriumil.

San Antonios asuvad kaks õmblusvabrikut olid viimased kompanii 63st ettevõttest, mis töötasid USAs alates 80ndate aastate alguses. Karm konkurents sundis kompaniid tootmise üle viima odavama tööjõuga riikidesse - peamiselt Aasiasse ja Ladina-Ameerikasse.

Seitsme viimase aasta jooksul on kompanii kaotanud oma positsioone. Sissetulekud on rekordiliselt 7,1 mld dollarilt 1996.aastal langenud 4,1 mld dollarile 2002. aastal. Neis tingimustes otsustas juhtkond jätta alles vaid peakorteri San Franciscos, disainerid, turundusspetsialistid ja hulgibaasid, kirjutab BBC.

<#BBC=http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/3381273.stm>

Hetkel kuum