Aktsiis hävitab autoäri

ÄP 13. jaanuar 2004, 00:00

Aprillis tõstetavad mootorsõidukite aktsiisimäärad põhjustavad kasutatud autode maaletoojate hinnangul drastilise müügilanguse, mis viib firmade sulgemiseni ja sadade töötajate vallandamiseni. Eriti raskesse olukorda satuvad Lõuna-Eesti automüüjad. Kui praegu maksab 1988. a valmistatud 2,2-liitrise mootorimahuga Audi 100 ligikaudu 40 000 krooni, siis juba aprillis Saksamaalt toodud auto eest tuleb uute kõrgete aktsiisimaksude tõttu tasuda 25 000 krooni rohkem. Mida suurema kubatuuriga auto, seda suuremaks hinnavahe muutub. Väga võimsate, kuid samas ka suurt kasumit toovate autode maaletoomine lõpeb kuni 200 000kroonise hinnavahe tõttu täielikult.

Hetkeseis: Kasutatud autodega kauplemine kestab edasi, ehkki mootorsõidukiaktsiis kehtib endiselt. Eelmise aasta 10 kuuga kogus riik aktsiisi üle 9 miljoni krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing