12. jaanuar 2004 kell 13:24

Börsiülevaade: Hansa aktsia on kaotanud kahe päevaga 14 krooni

Hansapanga aktsia lisas reedesele 2,2%sele langusele täna veel 1,9% ning sulgus 342,35 kroonil. Kahe päevaga langust 14,39 krooni.

Päeva madalaimaks tasemeks jäi kella ühe paiku saavutatud 338,75 krooni peale mida kauplemishoog väärtpaberiga rauges ning aktsia mõnevõrra kallines.

Näiliselt kiirest tagasiminekust hoolimata on loetud päevad tagasi alanud aasta kokkuvõttes väärtpaber paari protsendi jagu plussis. Veel pikemat ajatelge jälgides võib täheldada, et Hansapanga aktsia on poolteist kuu taguselt 285 kroonilt (18,2 eurolt) eriliste tagasiminekuta vaid tõusnud.

Turuosaliste sõnul vedas Hansapanga aktsia reedel langusse suurema ostuhuvi kadumine.

Ühe investori huvi tekkimise või huvipuuduse kadumise pärast ei maksa tõenäoliselt muretseda. Hansapanga aktsia on suhteliselt likviidne ning aktsia turuhind pannakse ettevõtte fundamentaalsete näitajate, Eesti turu maine ja muude näitajate põhjal paika ikka suurema kogumi otsustajate (investorite) poolt.

Reedel esimest korda viimase kahe ja poole kuu jooksul üle 110 krooni taseme sulgunud Eesti Telekomi aktsia andis täna hinnas veidi järele. Väärtpaber sulgus 109,53 kroonil elik 0,9% miinuses. Sarnaselt viimase nädalaga tehti Eesti Telekomi aktsiaga täna palju väiksemaid tehinguid. Sellest võib välja lugeda, et väikeaktsionärid mängivad firma suuromanik TeliaSonera võimaliku aktsiate kokkuostmise peale.

Hetkel kuum